Αρχική   /  /Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νυχτερινό ρεύμα.

27 Ιουλίου Ιουλίου, 2019

Άρθρα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νυχτερινό ρεύμα.

Ευέλικτα πακέτα κι ανταγωνιστικά τιμολόγια για τις χρεώσεις του νυχτερινού ρεύματος προσφέρει η EUNICE POWER ανταποκρινόμενη στο αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών καταναλωτών, ιδιωτών κι επιχειρήσεων, που εξετάζουν την προοπτική να αλλάξουν πάροχο για να έχουν χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος.

Στα τιμολόγια του νυχτερινού ρεύματος η τιμή της κιλοβατώρας είναι χαμηλότερη – κι επομένως πιο συμφέρουσα – απ’ ότι στην ημερήσια χρέωση.

Αυτό συμβαίνει προκειμένου να προσφέρεται στους καταναλωτές οικονομικό κίνητρο για να καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα σε περιόδους μειωμένης ζήτησης, όπως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αντίστοιχα, οι πάροχοι ενέργειας, όπως η EUNICE POWER, αγοράζουν από τους παραγωγούς ενέργειας ηλεκτρικό ρεύμα σε χαμηλότερη τιμή, το οποίο κατόπιν προσφέρουν στους καταναλωτές με φθηνότερη χρέωση.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ζήτηση για ενέργεια να είναι πιο σταθερή όλο 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 το χρόνο.

Πότε συμφέρει το νυχτερινό ρεύμα;

Για να εκμεταλλευτεί ένας καταναλωτής, ιδιώτης ή επιχείρηση, το βασικό πλεονέκτημα του νυχτερινού ρεύματος, που είναι η χαμηλότερη χρέωση, θα πρέπει να κάνει χρήση των πιο ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών του εντός των ωρών κατά τις οποίες ισχύει η νυχτερινή χρέωση.

Στα νοικοκυριά, οι πιο ενεργοβόρες – κι επομένως πιο δαπανηρές – ηλεκτρικές συσκευές θεωρούνται τα κλιματιστικά, οι θερμοσυσσωρευτές, τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων, ο θερμοσίφωνας και άλλες συσκευές.

Ωστόσο, με το νυχτερινό τιμολόγιο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ούτως ή άλλως από την κατανάλωση ρεύματος που κάνουν συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ωρο, όπως το ψυγείο ή ο καταψύκτης.

Ποιο είναι το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος χωρίζεται στη χειμερινή και τη θερινή περίοδο. Ειδικότερα, οι ώρες ισχύος του νυχτερινού ρεύματος είναι οι εξής:

  • Θερινή περίοδος – Από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου: 23:00 – 07:00
  • Χειμερινή περίοδος – Από 1η Νοεμβρίου έως 30η Απριλίου: 02:00 – 08:00 και 15:00 – 17:00 (Για τους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών) και 02:00-08:00 και 15:30-17:30 (για τα μη διασυνδεμένα νησιά).

Πως μπορώ να βάλω νυχτερινό ρεύμα;

Για να αποκτήσετε νυχτερινό ρεύμα απαιτείται μια απλή διαδικασία. Αρχικά, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Κατά την επίσκεψή σας, θα πρέπει να έχετε έναν παλιό λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, τα οποία θα χρειαστούν για να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση.

Σε δεύτερο στάδιο, θα σας επισκεφθεί τεχνικός στην οικία ή την επιχείρησή σας. Ο τεχνικός θα αντικαταστήσει τον παλιό μετρητή σας με νέο, ο οποίος καταγράφει τις ώρες που γίνεται η κατανάλωση ενέργειας.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει ένα πάγιο κόστος, ύψους 34 ευρώ συν ΦΠΑ, προς το ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς την εμπλοκή του παρόχου σας.

Ποια είναι τα νυχτερινά τιμολόγια που προσφέρει η EUNICE POWER;

Η μεταφορά στη EUNICE POWER μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Για τους ιδιώτες καταναλωτές, η EUNICE POWERπροσφέρει το ανταγωνιστικό οικιακό τιμολόγιο WE-GREEN HOME Ν (Γ1 Ν), με το οποίο η ημερήσια χρέωση των 0,080 ευρώ/KWh μειώνεται σε 0,066 ευρώ/kWh με τη νυχτερινή χρέωση! Σημειώνεται ότι η εξοικονόμηση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη εφόσον ο καταναλωτής δικαιούται την έκπτωση της έγκαιρης εξόφλησης των λογαριασμών κατανάλωσης!

Αντίστοιχα, στις επιχειρήσεις που δικαιούνται νυχτερινό ρεύμα, η EUNICE POWER προσφέρει τα τιμολόγια WE-GREEN Ν (Γ23) και Β23 WE-GREEN Ν1 (Γ23) με τα οποία η βασική ημερήσια χρέωση των 0,0960 ευρώ/KWh μπορεί να μειωθεί έως και στα 0,0594 ευρώ/kWh  με τη νυχτερινή χρέωση, εφόσον συνδυαστεί με την έκπτωση έγκαιρης εξόφλησης του λογαριασμού κατανάλωσης!

27 Ιουλίου Ιουλίου, 2019

Άρθρα

EUNICE POWER: Προσφέρει… «πράσινο φως» στις ελληνικές επιχειρήσεις

Γεια σου! Ρώτησε μας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Eunice Power ή ό,τι άλλο θες!
Μπορώ να λαμβάνω εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε μήνα;! Στη We Energy, σου παρέχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνεις μηνιαίο εκκαθαριστικό λογαριασμό συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Που μπορώ να αναγγείλω τυχούσες βλάβες στην εγκατάστασή μου;! Μπορείς να αναγγείλεις τη βλάβη σου μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΔΕΔΔΗΕ: link ή τηλεφωνικά στο 11500.
Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;! Μπορείς να μας καλέσεις τηλεφωνικά στο 210 7294512, ή να μας στείλεις email στο customers@eunice-power.gr
Τι σημαίνει 100% καθαρή, πράσινη ενέργεια;! Στη We Energy παράγουμε ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές. Επιλέγοντας τη We Energy, επιλέγεις πιστοποιημένα καθαρή, πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για το σπίτι ή την επιχείρησή σου, υποστηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Πως μπορώ να αλλάξω πάροχο και να έρθω στη We;! Πολύ εύκολα, μέσα από το We-Contract! Ακολούθησε τα βήματα εδώ και ολοκλήρωσε ηλεκτρονικά την αίτησή σου.
Ποιές είναι οι τρέχουσες προσφορές σας;! Σε αυτό το link θα βρεις αναλυτικά όλες τις προσφορές στα προγράμματα που παρέχουμε.
Άλλη ερώτηση / Call me back Γράψε μας το αίτημά σου και ένας εκπρόσωπός μας θα καλέσει άμεσα.


    Ψάχνεις κάτι άλλο;