Αρχική   /  /Γιατί να επιλέξω πράσινη ενέργεια;

25 Νοεμβρίου Νοεμβρίου, 2020

Πράσινη Ενέργεια

Γιατί να επιλέξω πράσινη ενέργεια;

5 λόγοι για να επιλέξετε ενέργεια για το σπίτι ή την επιχείρησή σας από 100% Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια οι συνέπειες της απερίσκεπτης χρήσης των φυσικών πόρων του περιβάλλοντος είναι έντονα αντιληπτές μέσα από την κλιματική αλλαγή και τη συνεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Ως εκ τούτου, η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου είναι αναγκαιότητα και απαιτεί, εκτός από τους κρατικούς φορείς, και από τον καθένα μας ξεχωριστά και ατομικά να ευαισθητοποιηθούμε και να κάνουμε επιλογές προς όφελος του περιβάλλοντος.

Με γνώμονα λοιπόν την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, γίνονται ολοένα και περισσότερες προσπάθειες στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οι οποίες είναι μέθοδοι παραγωγής ενέργειας που προέρχονται από φυσικές διαδικασίες (όπως για παράδειγμα η ηλιακή, η αιολική κοκ). Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, και πως επωφελούνται οι ίδιοι επιλέγοντας 100% καθαρή, πράσινη, ηλεκτρική ενέργεια;

 

1) Δεν προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος

Για την εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δεν απαιτείται κάποια παρέμβαση στο περιβάλλον, όπως η εξόρυξη ή η καύση, αλλά αν’ αυτού, απλώς η εκμετάλλευση φυσικών πόρων που υπάρχουν ελεύθεροι στο περιβάλλον. Επιπλέον, δεν εκλύουν διοξείδιο του άνθρακα, τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα  ή υδρογονάνθρακες, όπως οι συμβατικές πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα σε μεγάλη κλίμακα.

 

2) Είναι ανεξάντλητες

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έρχονται ως λύση στο πρόβλημα της μελλοντικής μεν, αναπόφευκτης δε εξάντλησης των συμβατικών ενεργειακών πόρων.

 

3) Αποκτούν σταδιακά χαμηλότερες τιμές

Οι βελτιωμένες τεχνολογίες στην εφαρμογή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επιτρέπουν τη σταδιακή μείωση του κόστους εφαρμογής τους, κάνοντάς τες πιο αποδοτικές και πιο ελκυστικές οικονομικά. Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρήσεις και νοικοκυριά μπορούν να επιλέξουν πλέον εύκολα το πρόγραμμα ενέργειας που τους ταιριάζει, χωρίς να είναι πλέον η τιμή ανασταλτικός παράγοντας.

Ήδη κατά τα τελευταία έξι χρόνια, το κόστος της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας μειώθηκε κατά 60% και 80% αντίστοιχα, αναδεικνύοντας την πράσινη ενέργεια ως τη φθηνότερη επιλογή για καταναλωτές και επιχειρήσεις!

 

4) Προστατεύουν τα τοπικά οικοσυστήματα

Οι υποδομές παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, όπως τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά πάρκα, δημιουργούνται σε απομακρυσμένες και συνήθως άγονες εκτάσεις, δίχως να έχουν επίπτωση στα τοπικά οικοσυστήματα.

 

5) Είναι ασφαλείς

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της πράσινης ενέργειας είναι το ότι θεωρείται απόλυτα ασφαλής. Αυτό δεν ισχύει π.χ. για την πυρηνική ενέργεια, η οποία έχει προβληθεί ως βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι της χρήσης των ορυκτών καυσίμων. Η πυρηνική καταστροφή το 2011, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε, έγειρε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας.

Ο πλανήτης απαιτεί όλο και περισσότερη ενέργεια. Για το λόγο αυτό, η λύση στο μελλοντικό ενεργειακό πρόβλημα και στην κλιματική αλλαγή πρέπει να έρθει από νέες, καθαρές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας και ενεργειακούς σχεδιασμούς που να επιδοτούνται και να υποστηρίζονται από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς.

Στη Eunice Power είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε υπηρεσίες και προϊόντα ενέργειας που παράγονται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες. Αξίζει να σημειωθεί πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η EUNICE TRADING με τον διακριτικό τίτλο Eunice Power κατατάσσεται για το 2019 στην κορυφή της ελληνικής ενεργειακής αγοράς διαθέτοντας στους πελάτες της σε απόλυτο ποσοστό 100% πράσινη καθαρή ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές (μείγμα 100% από ανανεώσιμες πηγές).

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΙΓΜΑ & ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

     

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ EUNICE TRADING (Eunice Power) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

Ενημερωθείτε για τις προσφορές μας ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 801 11 88000 (από σταθερό) ή μέσω email στο info@eunice-power.gr

25 Νοεμβρίου Νοεμβρίου, 2020

Πράσινη Ενέργεια

Eunice Trading (Eunice Power): o ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πάροχος 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας με τη σφραγίδα του ΔΑΠEΕΠ.

Γεια σου! Ρώτησε μας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Eunice Power ή ό,τι άλλο θες!
Μπορώ να λαμβάνω εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε μήνα;! Στη We Energy, σου παρέχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνεις μηνιαίο εκκαθαριστικό λογαριασμό συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Που μπορώ να αναγγείλω τυχούσες βλάβες στην εγκατάστασή μου;! Μπορείς να αναγγείλεις τη βλάβη σου μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΔΕΔΔΗΕ: link ή τηλεφωνικά στο 11500.
Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;! Μπορείς να μας καλέσεις τηλεφωνικά στο 210 7294512, ή να μας στείλεις email στο customers@eunice-power.gr
Τι σημαίνει 100% καθαρή, πράσινη ενέργεια;! Στη We Energy παράγουμε ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές. Επιλέγοντας τη We Energy, επιλέγεις πιστοποιημένα καθαρή, πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για το σπίτι ή την επιχείρησή σου, υποστηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Πως μπορώ να αλλάξω πάροχο και να έρθω στη We;! Πολύ εύκολα, μέσα από το We-Contract! Ακολούθησε τα βήματα εδώ και ολοκλήρωσε ηλεκτρονικά την αίτησή σου.
Ποιές είναι οι τρέχουσες προσφορές σας;! Σε αυτό το link θα βρεις αναλυτικά όλες τις προσφορές στα προγράμματα που παρέχουμε.
Άλλη ερώτηση / Call me back Γράψε μας το αίτημά σου και ένας εκπρόσωπός μας θα καλέσει άμεσα.


    Ψάχνεις κάτι άλλο;