Sample Page

Αρχική   /  /Η EUNICE TRADING (We Energy) Προσφέρει Σήμερα την Ενέργεια του Αύριο με Μηδενικές Εκπομπές CO2

28 Ιουλίου Ιουλίου, 2023

Άρθρα

Η EUNICE TRADING (We Energy) Προσφέρει Σήμερα την Ενέργεια του Αύριο με Μηδενικές Εκπομπές CO2

Η EUNICE TRADING (We Energy) είναι μία εταιρεία αμιγώς ελληνική, πράσινης και καθαρής ενέργειας, θυγατρική του ομίλου EUNICE ENERGY GROUP, που χαρακτηρίζεται από πολυετή τεχνογνωσία και δραστηριότητα στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Όραμα του Ομίλου αποτελεί ένας καλύτερος κόσμος αειφόρου ανάπτυξης και ενεργειακής αυτονομίας για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Σκοπός της EUNICE TRADING (We Energy) είναι να μοιραστεί αυτό το όραμα και να το κάνει πραγματικότητα μαζί με όλους όσους την εμπιστεύονται.

Η EUNICE TRADING (We Energy) είναι ο πάροχος που κάθε χρόνο φέρει επίσημη πιστοποίηση (ΔΑΠΕΕΠ), για την πλήρη κάλυψη της κατανάλωσης προμήθειας από τους πελάτες του, με Πράσινα Πιστοποιητικά (πιστοποιητικά παραγωγής 100% από ΑΠΕ όπως ο Άνεμος και ο Ήλιος). Παράλληλα, στις δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνεται η Εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας (Διασυνοριακό Εμπόριο), και η εκπροσώπηση παραγωγών ΑΠΕ στις αγορές Ηλεκτρικής Ενέργειας ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ (ΦοΣΕ), ενώ επενδύοντας σε πράσινες τεχνολογίες για συστήματα μπαταριών και σε ενεργειακά προϊόντα φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση της Xώρας μας.

Για μία ακόμα χρονιά η EUNICE TRADING (We Energy) σύμφωνα με την επίσημη και πρόσφατη έρευνα του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) για το 2022, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Εταιρεία στη διάθεση Πράσινης Ενέργειας στους καταναλωτές της, κατατάσσοντας την για 3η συνεχόμενη χρονιά στη κορυφή, μεταξύ των εταιρειών – προμηθευτών, που παρέχουν αποδεδειγμένα ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους πελάτες τους, σε ποσοστό 100%, συμμετέχοντας στην προσπάθεια για σχεδόν μηδενικούς ρύπους προς το περιβάλλον.

Με οδηγό την καθαρή “πράσινη” ενέργεια και τα ανταγωνιστικά τιμολόγια, η EUNICE TRADING (We Energy) δίνει τη δυνατότητα σε όλους να μετατραπούν από απλοί καταναλωτές ρεύματος σε ενεργούς συμμάχους στο όραμα για ένα πιο πράσινο και καθαρό περιβάλλον. Ελαχιστοποιώντας (κατά 95%) τις εκπομπές του CO2, σε σχέση με τα συνήθη επίπεδα που εκπέμπουν οι ανταγωνιστές, λειτουργεί ευεργετικά για το περιβάλλον, αφού είναι σαν να φυτεύονται 70 δέντρα καθημερινά.

Πέραν από σύμμαχος για ένα πράσινο περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει και ως ένας σύμμαχος των ελληνικών επιχειρήσεων βελτιώνοντας το κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Η χρήση άλλωστε ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές αποτελεί προτεραιότητα για πλήθος επιχειρήσεων σε όλον τον κόσμο, ως αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών τους, στo πλαίσιo της αειφόρας και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι έρευνες που αποδεικνύουν πως οι καταναλωτές, ολοένα και περισσότερο, τείνουν να επιλέγουν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι αποδεδειγμένα φιλικές προς το περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν, κάθε επιχείρηση που συμβάλλεται με τη EUNICE TRADING (We Energy) λαμβάνει αυτόματα το “Πράσινο Σήμα”, το οποίο πιστοποιεί, με τη “σφραγίδα” του το ΔΑΠΕΕΠ, ότι η επιχείρηση κάνειχρήση ηλεκτρικού ρεύματος που παράγεται αποκλειστικά από ΑΠΕ. Το “Πράσινο Σήμα” μπορεί να τοποθετηθεί από την επιχείρηση στις συσκευασίες των προϊόντων της, στα καταστήματά της, στα εταιρικά οχήματα και σε όλες τις δράσεις επικοινωνίας της. Η κάθε επιχείρηση συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αποκτώντας ταυτόχρονα προστιθέμενη αξία και σημαντικό πλεονέκτημα.

Η EUNICE TRADING (We Energy) ακολουθεί τις επιταγές της εποχής, θέτοντας στο επίκεντρο την προστασία του πλανήτη και συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ωστόσο, ένα πράσινο μέλλον απαιτεί την ολοκληρωτική παύση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και αντικατάστασής τους από πηγές ενέργειας 100% καθαρές και ανανεώσιμες, οι οποίες εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία ανεξαρτήτως συνθηκών, επενδύουν στις τοπικές κοινότητες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Όλα τα παραπάνω ωστόσο, απαιτούν πρωτίστως αλλαγή νοοτροπίας, καθώς οι δραματικές συνέπειες του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη (ξηρασίες, πυρκαγιές, πλημμύρες, τήξη των παγετώνων κ.α.), που προκαλείται κυρίως από την ανθρώπινη δραστηριότητα και την εκτεταμένη χρήση ορυκτών καυσίμων, είναι ήδη εδώ και απειλούν το μέλλον μας.

Κάθε χρόνο στην Χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, εκτυλίσσονται μεγάλες πυρκαγιές ως αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας. Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Χώρα μας, αποτελούν δυστυχώς χαρακτηριστικό παράδειγμα του αρνητικού αποτυπώματος μας στον πλανήτη Γη.

Ας κάνουμε σήμερα την σωστή κίνηση, επιλέγοντας την EUNICE TRADING (We Energy)τον σωστό πάροχο ενέργειας για την επιχείρηση μας , και όχι μόνο, συμβάλλοντας έτσι απλά στην βιωσιμότητα του τόπου μας αλλά και του πλανήτη γενικότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την EUNICE TRADING (We Energy) τις προσφορές και τις δυνατότητες που προσφέρει μπορείτε να επισκεφτείτε το site της εταιρείας ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο, καθημερινά, 09:00-17:00, στα τηλ. +30 801 11 88000 (από σταθερό) & +30 210 7294512 (από κινητό).

 

ΠΗΓΗ: Capital.gr

28 Ιουλίου Ιουλίου, 2023

Άρθρα

Eunice και Eunice power σύμμαχοι στη πράσινη μετάβαση στη Θεσσαλία

Αρχική   /  /Eunice και Eunice power σύμμαχοι στη πράσινη μετάβαση στη Θεσσαλία

16 Νοεμβρίου Νοεμβρίου, 2022

Άρθρα

Eunice και Eunice power σύμμαχοι στη πράσινη μετάβαση στη Θεσσαλία

Η Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας επεκτείνει το πρόγραμμα χρήσης βιοκαυσίμων σε περισσότερα σχολεία και δημόσια κτίρια στη περιοχή

Η ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία του Ομίλου Eunice Energy Group με την Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας (ΕΣΕΚ) στο τομέα της παροχής αποκλειστικά και μόνο  100% πράσινης ενέργειας μέσω της θυγατρικής του Ομίλου, Eunice Power, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την επέκταση του προγράμματος κάλυψης των αναγκών θέρμανσης με χρήση καθαρής ενέργειας σε σχολικές μονάδες και δημόσια κτίρια στο νομό Καρδίτσας.

Η ΕΣΕΚ προχώρησε στη πιλοτική εγκατάσταση λέβητα και καυστήρα πέλλετ 35kw στο νηπιαγωγείο του Καλλιφωνίου Καρδίτσας, με την προοπτική η δράση να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία και δημόσια κτίρια στο νομό Καρδίτσας. Η εγκατάσταση “κούμπωσε” στο ήδη υπάρχον συμβατικό σύστημα θέρμανσης του σχολείου. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει καταγραφικό σύστημα (μέτρηση κατανάλωσης καυσίμου κ.α.), online σύστημα μέσω του οποίου πραγματοποιείται έλεγχος του λέβητα από απόσταση, καθώς και ρύθμιση των παραμέτρων για τη βέλτιστη λειτουργία του. Το πέλλετ παράγεται σε εγκαταστάσεις του ΕΣΕΚ, με πρώτη ύλη κατάλοιπα από ξύλο και καφέ, σε συνεργασία με αγρότες, βιομηχανίες και την τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντας χρήση 100% πράσινης ενέργειας που προμηθεύει η Eunice Power. Με αυτόν τον τρόπο προωθείται  η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της περιοχής από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα, η μείωση της ενεργειακής φτώχειας, ενώ παράλληλα ενισχύεται η πράσινη μετάβαση προς την δημοκρατία της ενέργειας,  με την αξιοποίηση τοπικών πόρων όπως η υπολειμματική βιομάζα που μέχρι πρότινος παρέμενε αναξιοποίητη. Το πρωτότυπό αλλά και πρωτοπόρο για την Ελλάδα πρότζεκτ έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει το μήνυμα της κυκλικής οικονομίας και της ενεργειακής αυτονομίας των κοινοτήτων και των πολιτών.

Η ΕΣΕΚ είναι κάτοχος του «Πράσινου Σήματος» της Eunice Power, το οποίο πιστοποιεί, με τη «σφραγίδα» του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ), ότι ο κάτοχός του κάνει χρήση ηλεκτρικού ρεύματος που παράγεται αποκλειστικά  από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

H Eunice Power είναι μια εταιρεία προμήθειας και εμπορίας αποκλειστικά και μόνο 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας ως πράσινο όραμα να δημιουργήσει ΜΑΖΙ με τους πελάτες της έναν καλύτερο κόσμο αειφόρου ανάπτυξης και ενεργειακής αυτονομίας για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Η We Energy ανήκει στον αμιγώς ελληνικό ενεργειακό Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP  με πολυετή τεχνογνωσία και δραστηριότητα στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η Eνεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας είναι μια πρωτοβουλία πολιτών και επαγγελματιών  της περιοχής με σκοπό να αξιοποιήσουν τους τοπικούς πόρους και να παράξουν ενέργεια (θερμική και ηλεκτρική). Ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό να προωθήσουν τις ανανεώσιμε πηγές ενέργειας σε τοπικό επίπεδο. Πλέον σχεδόν 400 μέλη συμμετέχουν στο εγχείρημα, μεταξύ των οποίων πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δημοτικές αρχές.

16 Νοεμβρίου Νοεμβρίου, 2022

Άρθρα

Eunice Power powered by Eunice Energy Group: Ο μοναδικός Πάροχος 100% Πράσινης Ενέργειας στην Ελλάδα

Αρχική   /  /Eunice Power powered by Eunice Energy Group: Ο μοναδικός Πάροχος 100% Πράσινης Ενέργειας στην Ελλάδα

10 Νοεμβρίου Νοεμβρίου, 2022

Άρθρα

Eunice Power powered by Eunice Energy Group: Ο μοναδικός Πάροχος 100% Πράσινης Ενέργειας στην Ελλάδα

Με τον τίτλο του μοναδικού ελληνικού παρόχου 100% καθαρής, πράσινης ενέργειας στέφεται για ακόμη μία συνεχή χρονιά η Eunice Power.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια δημοσίευση του ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εγγυήσεων Προέλευσης) για το 2021, η Eunice Power είναι ο μοναδικός προμηθευτής ενέργειας στην Ελλάδα του οποίου το μίγμα αποτελείται κατά 100% από ενέργεια παραγόμενη με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών. Μέσω της δημοσίευσης αυτής παρουσιάζεται κάθε χρόνο το σύνολο των προμηθευτών της ελληνικής αγοράς και ο αναλυτικός καταμερισμός του ενεργειακού μίγματος αυτών ανά μέσο παραγωγής ενέργειας.

Η δημοσίευση του ΔΑΠΕΕΠ για το Ενεργειακό Μίγμα των ελληνικών προμηθευτών ενέργειας για το 2021

Η We Energy ξεχωρίζει για ακόμη μία χρονιά, διατηρώντας την αποκλειστική δυνατότητα παροχής στους πελάτες της, της μοναδικής 100% έγκυρης Εγγύησης Προέλευσης Πράσινης Ενέργειας. Η Εγγύηση Προέλευσης αποδίδεται με τη μορφή του Πράσινου Σήματος το οποίο διατίθεται προς αξιοποίηση από κάθε μορφής επιχείρηση συνεργαζόμενη με την Eunice Power.

 

 

Με τη χρήση του Πράσινου Σήματος πιστοποιείται η αποκλειστική κατανάλωση Πράσινης Ενέργειας. Μέσω της Πράσινης Πιστοποίησης της We Energy μπορεί κάθε συνεργαζόμενη επιχείρηση να αυξήσει τις επιδόσεις της σε σχέση με τους παγκόσμιους δείκτες ESG, μειώνοντας φυσικά παράλληλα την εκπομπή της σε CO2 και βελτιώνοντας το οικολογικό της αποτύπωμα.

 

10 Νοεμβρίου Νοεμβρίου, 2022

Άρθρα

Eunice Power του Ελληνικού Ενεργειακού Ομίλου Eunice: Πρωτιά στην παραγωγή 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και στην κορυφή επιδόσεων στους δείκτες βιωσιμότητας ESG

Αρχική   /  /Eunice Power του Ελληνικού Ενεργειακού Ομίλου Eunice: Πρωτιά στην παραγωγή 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και στην κορυφή επιδόσεων στους δείκτες βιωσιμότητας ESG

8 Σεπτεμβρίου Σεπτεμβρίου, 2021

Άρθρα

Eunice Power του Ελληνικού Ενεργειακού Ομίλου Eunice: Πρωτιά στην παραγωγή 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και στην κορυφή επιδόσεων στους δείκτες βιωσιμότητας ESG

Σημαντικό και πολυδιάστατο όφελος για τους πελάτες της αλλά και συνολικά στο σύστημα ηλεκτροδότησης εξασφαλίζει η Eunice Power του Ελληνικού Ενεργειακού Ομίλου Eunice, με τις ισχυρές επιδόσεις που καταγράφει στους δείκτες βιωσιμότητας ESG, κατακτώντας την κορυφή της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, στους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας, της κοινωνικής ευθύνης και εταιρικής διακυβέρνησης.

Η Eunice Power αναδείχθηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ), για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ως ο μοναδικός πάροχος, 100% καθαρής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες της, οι οποίοι αποκτούν έτσι σημαντικά πλεονεκτήματα, έναντι των ανταγωνιστών τους.

Παράλληλα η αυξημένη διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο, την οποία ενισχύει η Eunice Power με την παραγωγή 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλει στη συγκράτηση των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο για τους πελάτες της, αλλά για το σύνολο των καταναλωτών. Αυτό διότι, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, τόσο μειώνεται η χοντρική τιμή της ενέργειας, καθώς στο ενεργειακό μείγμα προτεραιότητα έχουν οι ΑΠΕ. Σε σχέση λοιπόν με τον ανταγωνισμό, η Eunice Power είναι η μόνη, που παρέχει πραγματικά 100% πράσινο ρεύμα, χωρίς να επιβαρύνει με επιπλέον κόστος τον τελικό καταναλωτή.

Τα αποτελέσματα για το ενεργειακό μείγμα των προμηθευτών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από τον ΔΑΠΕΕΠ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΔΑΠΕΕΠ, η Eunice Power κατακτά την πρώτη θέση, φτάνοντας στην κορυφή της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, παρέχοντας στους πελάτες της 100% καθαρή, πράσινη ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (μείγμα 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Έτσι, σε μια περίοδο που οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν το αποτύπωμά τους σε CO2 και μέσω αυτού να προσελκύσουν καταναλωτές και να βελτιώσουν τη φήμη των εμπορικών σημάτων τους, όλοι οι πελάτες της Eunice Power αποκτούν δωρεάν «Πράσινο Πιστοποιητικό», που πιστοποιεί ότι κάνουν χρήση ενέργειας η οποία προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές.

Το «Πράσινο Σήμα» που χορηγεί σε όλους τους επιχειρηματικούς της πελάτες η Eunice Power εξασφαλίζει ανεξάντλητες δυνατότητες επικοινωνίας και αξιοποίησης, καθώς μπορούν να το εμφανίζουν στις συσκευασίες των προϊόντων τους, τα καταστήματά τους, στα οχήματα του στόλου τους και σε όλες τις δράσεις επικοινωνίας τους.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, όλο και περισσότερο επιλέγουν προμηθευτές, που μπορούν να ταιριάζουν με τα δικά τους πράσινα διαπιστευτήρια και να αποδεικνύουν ενεργά τη δέσμευσή τους να μειώσουν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα.

Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες της We Energy μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα πλεονεκτήματα της μετάβασης στην κατανάλωση πράσινης ενέργειας!

Ταυτοχρόνως για το 2021, η Eunice Power κατατάσσεται στην κορυφαία δεκάδα των ελληνικών επιχειρήσεων με τις καλύτερες ESG επιδόσεις, η οποία παρουσιάστηκε σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «η σημασία των κριτηρίων ESG για τις εταιρίες ενέργειας στην Ελλάδα. Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που διοργάνωσε το Eλληνικό Xρηματιστήριο Eνέργειας (EXE) με το Κέντρο Aειφορίας (CSE).

Η στρατηγική ESG της Eunice Power περιλαμβάνει δράσεις που σχετίζονται με:

 • Τη δραστηριότητά της, (παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από ΑΠΕ).
 • Την εισαγωγή και εξαγωγή πράσινης ενέργειας.
 • Την παροχή «Πράσινων Πιστοποιητικών» και Εγγυήσεων Προέλευσης.
 • Την καθημερινή προσωπική εξυπηρέτηση των πελατών, με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, νέες τεχνολογίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και προάγουν έναν περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο συνεργασίας.
 • Την ανακύκλωση υλικών & συσκευασιών.
 • Τις δράσεις που ενισχύουν την υγεία και τη ασφάλεια των εργαζομένων.
 • Τη στήριξη της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας.

Τα κριτήρια ESG εξετάζονται σε βάθος από επενδυτές-μετόχους, καθώς τους επιτρέπουν να αποφεύγουν εταιρείες, οι οποίες ίσως εμπεριέχουν μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κίνδυνο, λόγω περιβαλλοντικών και άλλων πολιτικών και επιπτώσεων.

Τα ξένα funds προτιμούν περισσότερο εταιρείες και επενδύσεις που δίνουν προτεραιότητα σε θέματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης ενώ οι επενδύσεις, οι οποίες αναλαμβάνονται με κριτήρια ESG θεωρούνται ότι διαφυλάσσουν την μακροπρόθεσμη αειφορία (sustainability), με την έννοια της διαφύλαξης ανάπτυξης δια μέσου των γενεών.

8 Σεπτεμβρίου Σεπτεμβρίου, 2021

Άρθρα

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κλιματική αλλαγή: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Αρχική   /  /Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κλιματική αλλαγή: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

20 Απριλίου Απριλίου, 2021

Πράσινη Ενέργεια

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κλιματική αλλαγή: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του περιβάλλοντος θεωρούνται από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να καταπολεμήσει σήμερα η ανθρωπότητα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση τα τελευταία χρόνια, με τις επιπτώσεις τους να γίνονται όλο και εντονότερες, σε πολλαπλά επίπεδα της ζωής μας. Τι σχέση έχει όμως η προστασία του κλίματος με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και ποια είναι η συμβολή του ανθρώπου; Μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μας πριν να είναι αργά;


Τι
 ακριβώς συμβαίνει στον πλανήτη μας 

Με τον όρο κλιματική αλλαγή, αναφερόμαστε στη μεταβολή του κλίματος από ένα χρονικό διάστημα σε ένα άλλο, και αφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας της γης, η οποία με τη σειρά της προκαλεί την αύξηση των συγκεντρώσεων αερίων στην ατμόσφαιρα. Οι αυξημένες ποσότητες αερίων προέρχονται, μεταξύ άλλων, και από την καύση ορυκτών καυσίμων όπως είναι το πετρέλαιο, ο λιγνίτης, από τα απορρίμματα κ.ά. Τα αέρια αυτά ανεβαίνουν στην ατμόσφαιρα και δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στην κορυφή των ρυπογόνων αερίων που βλάπτουν την ατμόσφαιρα βρίσκεται το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα κυρίως από την καύση ορυκτών καυσίμων.

Ας αναλογιστούμε τώρα το εξής: Τα τελευταία 100 χρόνια ο πληθυσμός της Γης έχει τετραπλασιαστεί ξεπερνώντας τα 7 δισεκατομμύρια κατοίκους. Τον περασμένο αιώνα η ανθρωπότητα χρησιμοποίησε δεκαπλάσια ενέργεια απ’ όλη όση είχε χρησιμοποιήσει στα προηγούμενα χίλια χρόνια, με αποτέλεσμα οι βιομηχανικοί ρύποι και οι εκπομπές βλαβερών αερίων να φθάσουν τις υψηλότερες τιμές των προηγούμενων 15 εκατομμυρίων ετών. Aξίζει επίσης να σημειωθεί πως υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το διοξείδιο του άνθρακα που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα είναι έξι δισεκατομμύρια τόνοι!

Σύμφωνα μάλιστα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό του ΟΗΕ, το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα συνέχιζε να βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα το 2020, παρά τη μειωμένη δραστηριότητα λόγω της πανδημίας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εκπομπές χρειάζεται να πέσουν τουλάχιστον στο μισό μέχρι το 2030, ώστε να περιοριστεί η πλανητική υπερθέρμανση στην αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι 1,5 βαθμών κελσίου, καθότι μετά από αυτό το σημείο θα πολλαπλασιαστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξηρασιών, πλημμύρων, καυσώνων κοκ.


Πως
 συνδέεται η κλιματική αλλαγή με τον άνθρωπο;

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν αφενός να αναρωτιόμαστε τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής, αλλά κυρίως τι μπορούμε να κάνουμε για να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα. Οι αιτίες της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται στις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση και εκεί οφείλουμε να τις αναζητήσουμε. Οι άνθρωποι επιδιώκουν ατέρμονη ανάπτυξη και ευημερία, με μεθόδους όμως που ζημιώνουν το περιβάλλον ανεπανόρθωτα. Παρ’ όλα αυτά η ανάπτυξη και η πρόοδος θα πρέπει να είναι επιθυμητές μόνο όταν διασφαλίζεται η προστασία των φυσικών πόρων που μας κρατούν ζωντανούς. Μόνο όταν το παρόν δεν υποθηκεύει το μέλλον.

Ο δρόμος για να επιτευχθεί αυτό είναι ένας και αφορά φυσικά την παγκόσμια μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι η λύση για ενεργειακή επάρκεια και για τη βιωσιμότητα του πλανήτη

Η βιώσιμη αειφόρος ανάπτυξη ορίζεται ως η ικανότητα της κοινωνίας να καλύπτει τις ανάγκες του παρόντοςχωρίς να επιβαρύνει τις επόμενες γενιές να καλύψουν τις ανάγκες του μέλλοντος – και οι ΑΠΕ μας χαρίζουν απλόχερα αυτή τη δυνατότητα.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι λοιπόν οι πηγές που μας τροφοδοτούν με ενέργεια σε μεγάλο βάθος χρόνου. Εκτός από την ηλιακή και την αιολική, ΑΠΕ θεωρούνται και η γεωθερμική ενέργεια, η ενέργεια κυμάτων, η παλιρροϊκή ενέργεια, η υδραυλική ενέργεια, τα αέρια που εκλύονται από χώρους υγειονομικής ταφής, από εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού και τα βιοαέρια. Είναι φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς για την εκμετάλλευσή τους δεν απαιτείται κάποια εξόρυξη, άντληση ή καύση και δεν εκλύουν διοξείδιο του άνθρακα, τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα ή υδρογονάνθρακες, όπως οι συμβατικές πηγές ενέργειας.

Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά:

 • Είναι πρακτικά ανεξάντλητες και συμβάλλουν στην μείωση της εξάρτησης από τους συμβατικούς ενεργειακούς πόρους.
 • Είναι πηγές ενέργειας που παράγονται στην χώρα που καταναλώνονται οπότε η χώρα αποκτά ενεργειακή ανεξαρτησία.
 • Μπορούν να κατασκευαστούν εργοστάσια σε όλα τα μέρη της χώρας ανακουφίζοντας έτσι το σύστημα μεταφοράς και μειώνοντας τις απώλειες μεταφοράς.
 • Δίνουν την δυνατότητα για την ορθολογική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των ενεργειακών αναγκών των χρηστών
 • Δεν επηρεάζoνται από τις τιμές των συμβατικών καυσίμων και λειτουργούν πλέον με χαμηλό κόστος.
 • Δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στην τόνωση της οικονομίας.
 • Βοηθούν στην τοπική ανάπτυξηιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές.


Η 
ενεργειακή μετάβαση στην πράξη 

Με τις ενεργειακές ανάγκες να εκτοξεύονται παγκοσμίως, αλλά και με τις εντονότατες επιπτώσεις της καταστροφής του περιβάλλοντος, η δράση για το κλίμα ανεβαίνει σταδιακά αλλά σταθερά στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας σχεδόν όλων των κυβερνήσεων στον πλανήτη. Ειδικά για την Ευρώπη, στόχος της είναι, έως το 2050, να καταστεί η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο, με ενδιάμεσο στόχο το 2030 όπου οι καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου πρέπει να μειωθούν κατά τουλάχιστον 55%.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι μόνον οι κυβερνήσεις που παίρνουν… πράσινη στροφή. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, που έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα τους ζητήματος και διεκδικούν συνειδητά ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η συνεχόμενη αναζήτηση νέων τρόπων για να καταστούν περισσότερο βιώσιμες και η στροφή στην πράσινη ενέργεια αποτελεί την πλέον ανερχόμενη τάση παγκοσμίως. Ως θυγατρική του ελληνικού Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG), ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Eunice Power δίνει στις επιχειρήσεις το… «πράσινο φως» για να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και να κατακτήσουν νέες, προσοδοφόρες αγορές.

Είναι γνωστό πως παρ’ όλο που ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής υπήρχε και στο παρελθόν, η υιοθέτηση ενεργειακών λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο κρίνεται σήμερα απολύτως αναγκαία.
Κυβερνήσεις, βιομηχανίες, πολιτικοί ηγέτες, επιχειρήσεις αλλά και όλοι οι πολίτες αυτού του κόσμου, πρέπει να δουλέψουν ομαδικά μέσα από συλλογικές δράσεις και έργα για να δούμε την αλλαγή που περιμένουμε. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της καθώς και εκπαίδευση γύρω από τους τρόπους αντιμετώπισής της.


Αφήνοντ
ας πίσω το παρελθόνστοχεύουμε σε ένα πράσινο μέλλον
 

Για να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας την κλιματική αλλαγή και για να αποφύγουμε την περαιτέρω καταστροφή του περιβάλλοντος, χρειάζεται να πάρουμε φιλόδοξα… πράσινα μέτρα. Όταν ο στόχος μας είναι ένα καθαρό μέλλον, οι ρυπογόνες πρακτικές πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν, όπως και οποιαδήποτε καταστροφική για τον πλανήτη συνήθεια.

Σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα, καλούμαστε να ενωθούμε απέναντι σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση που απειλεί τόσο την καθημερινότητά μας, όσο και το περιβάλλον που ζούμε. Η κλιματική κρίση μας αφορά όλους, και μαζί είμαστε πιο δυνατοί να την αντιμετωπίσουμε.

Διάβασε επίσης: Πως μαθαίνουμε στα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον;


Ενημερώσου για τις προσφορές μας ή επικοινώνησε άμεσα μαζί μας στο 801 11 88000 (από σταθερό) ή μέσω email στο info@eunice-power.gr

20 Απριλίου Απριλίου, 2021

Πράσινη Ενέργεια

Πως μαθαίνουμε στα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον;

Αρχική   /  /Πως μαθαίνουμε στα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον;

9 Μαρτίου Μαρτίου, 2021

Άρθρα

Πως μαθαίνουμε στα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον;

Για να αποκτήσουν τα παιδιά μας οικολογική συνείδηση, χρειάζονται μικρές, καθημερινές “πράξεις σεβασμού” προς στο περιβάλλον, ξεκινώντας από την ανακύκλωση, μέχρι την ενεργειακή εξοικονόμηση. Όλες αυτές οι συνήθειες, είναι μικρά αλλά σημαντικά παραδείγματα προς μίμηση, οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας, όχι μόνο στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο. Θα καταφέρουμε έτσι να εμφυσήσουμε στη νέα γενιά το γεγονός ότι ο πλανήτης μας αξίζει μόνο αγάπη και φροντίδα από εμάς.

Η περιβαλλοντική συνείδηση θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα μια πολύ θεωρητική και αόριστη έννοια που δεν έχριζε μεγάλης σημασίας. Ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας, συνετή χρήση του νερού, προστασία της θάλασσας, και πολλά άλλα, είναι ζητήματα για τα οποία οι προηγούμενες γενιές είχαν το άλλοθι της άγνοιας. Τη σημερινή μέρα όμως, βρισκόμαστε πλέον στο σημείο εκείνο όπου είναι υποχρέωσή μας όχι μόνο να εφαρμόζουμε οι ίδιοι πρακτικές που συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να διοχετεύσουμε τη γνώση στα παιδιά μας του πως να είναι σύμμαχοί του. Καθίσταται πλέον ανάγκη να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να αντιληφθεί τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να γίνει δεύτερη φύση τους.

Ποιος είναι ο τρόπος να αντιληφθούν τα παιδιά τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος

Η απάντηση είναι μία: Μένοντας συνεπείς σε μικρές συνήθειες. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούμε στα παιδιά την ανάγκη να θέλουν τα ίδια να προστατεύουν το περιβάλλον μέσα από μια σειρά καθημερινών πράξεων οι οποίες ενδεχομένως στα μάτια τους να έχουν μικρή σημασία, αν όμως τις ακολουθεί ο καθένας μέσα στην οικογένεια στο μερίδιο που του αναλογεί, θα κάνουν τη διαφορά. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η “επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως, πόσο μάλλον στα παιδιάγια τα οποία οι γονείς λειτουργούν ως πρότυπο. Όταν σε ένα παιδί εντυπωθεί αποτελεσματικά το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμετο μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά μας, ακόμη και όταν δεν είμαστε παρόντες.

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη ευκαιρίες για “πράξεις σεβασμού” προς στο περιβάλλον, οι οποίες λειτουργούν σωρευτικά και μειώνουν το ενεργειακό μας αποτύπωμα. Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε, κάθε φορά που κλείνουμε τα φώτα βγαίνοντας από ένα δωμάτιο, κάθε φορά που κλείνουμε τη βρύση στο πλύσιμο των δοντιών, ή απενεργοποιούμε συσκευές που δε χρησιμοποιούμε είναι η ευκαιρία για μια μικρή ιστορία. Φροντίζουμε να εντοπίζουμε αυτές τις στιγμές και να τις εντάσσουμε σε μικρές διδακτικές ιστορίες, τις οποίες μπορούμε να αφηγηθούμε στη νέα γενιά.

Από τη θεωρία στην πράξη: Πως μπορεί η καθημερινότητα να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των παιδιών;

Ας πάρουμε για παράδειγμα την ανακύκλωση: Ζητάμε να μας βοηθήσουν, εμπλέκοντάς τα ενεργά στη διαδικασία του ξεπλύματος των άδειων συσκευασιών και του διπλώματος των χαρτονιών πριν μπουν στον κάδο ανακύκλωσης. Παράλληλα, δημιουργούμε μια ιστορία με τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης και την αφηγούμαστε, εξηγώντας τι σημαίνει, που ωφελεί, ενώ τονίζουμε τη σημασία της τήρησής της από όλους στην οικογένεια, καθώς και τις θετικές επιπτώσεις αυτής μας της πράξης στην κοινωνία.

Η προσπάθεια αυτή έχει επαναληπτικό χαρακτήρα. Ίσως χρειαστούν παραπάνω από μία φορές για να αντιμετωπίσουν τελικά τα παιδιά αυτές τις καλές συνήθειες ως… αυτονόητες. Για το λόγο αυτό, φροντίζουμε να επαναλάβουμε ξανά με την πρώτη ευκαιρία τα περιβαλλοντικά μας… μαθήματα, προσαρμόζοντας τις ιστορίες και προσθέτοντας νέες πληροφορίες και παραδείγματα. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, μπορούν να αντιληφθούν περισσότερες και πιο σύνθετες πληροφορίες γύρω από οποιοδήποτε ζήτημα – πόσο μάλλον όταν αυτό του παρουσιάζεται με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Επιπλέον, από μια ηλικία και μετά, μπορούμε να ζητήσουμε από τα ίδια τα παιδιά να σκεφτούν τρόπους μείωσης των ρύπων της οικογένειας, και να ακολουθήσουμε όσους γίνεται από αυτούς, μαζί με τους περιβαλλοντικούς κανόνες που θέτουμε οι ίδιοι. Με αυτόν τον τρόπο, κάνουμε τα παιδιά μέρος αυτής της διαδικασίας, με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Από τη δεντροφύτευση και την ανακύκλωση, μέχρι την ενεργειακή εξοικονόμηση και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, αυτές είναι οι… πράσινες δραστηριότητες μπορούν να μας βοηθήσουν

Δεντροφύτευση: Ένα Σαββατοκύριακο με καλό καιρό είναι μια ιδανική ευκαιρία να κάνουμε με τα παιδιά μας μια βόλτα στη φύση και να φυτέψουμε ένα μικρό δέντροΕκμεταλλευόμαστε την αφορμή αυτή για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τα δέντρα, τα ζώα και τα λουλούδια που υπάρχουναλλά και να για εξερευνήσουμε όλοι μαζί τη φύσηκάνοντας ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από τις οθόνεςΚάτω από το δεντράκι που φυτέψαμε, μπορούν τα παιδιά μας να αφήσουν πέτρες με τα ονόματά τουςώστε να θυμούνται μεγαλώνοντας την όμορφη αυτή εμπειρία. 

Ανακύκλωση: Ήδη από πολύ μικρή ηλικία, μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την ανακύκλωση. Ειδικά εφόσον διατηρούμε ήδη στο σπίτι μας αυτή την φιλοπεριβαλλοντική συνήθεια, μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά μας να μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε τα απορρίμματα, ενώ παράλληλα τους εξηγούμε τι είναι η ανακύκλωση και γιατί είναι πολύ σημαντική για τον πλανήτη μας. Μπορούμε μάλιστα μέρος των χάρτινων συσκευασιών που θα ανακυκλώναμε, να το πολτοποιήσουμε και να κατασκευάσουμε μαζί με τα παιδιά ένα νέο αντικείμενο από την αρχή. Εμπλέκουμε με αυτόν τον τρόπο ενεργά τα παιδιά μας σε αυτή τη διαδικασία και τους μιλάμε παράλληλα για όλα όσα είναι χρήσιμα να γνωρίζουν. Δηλαδή για τον κύκλο ζωής των υλικών, τις επιπτώσεις που έχει η απόρριψη κάθε υλικού στο τέλος χρήσης του και τις αξίες της επαναχρησιμοποίησης.

Ενεργειακή εξοικονόμηση: Κάθε φορά που βγαίνουμε από ένα δωμάτιο κλείνουμε το φως, και κάθε φορά που σταματάμε να χρησιμοποιούμε μια συσκευή την κλείνουμε. Όσο απλό και να είναι αυτό για τους ενήλικες, τόσο δύσκολο μπορεί να είναι για τα παιδιά. Τους μαθαίνουμε λοιπόν να διατηρήσουν και τα ίδια αυτή τη συνήθεια, μιλώντας για την ηλεκτρική ενέργεια και το ταξίδι της, αλλά και για τη σημαντικότητα των ανανεώσιμων πηγών για το μέλλον του πλανήτη. Σε αυτό το σημείο μπορούμε επίσης να αναφέρουμε τις δυσμενείς συνέπειες των ορυκτών καυσίμων στο περιβάλλον, να μιλήσουμε για το ενεργειακό αποτύπωμα που εκλύεται από τους ανθρώπους στην ατμόσφαιρα, αλλά και και το τι μπορούμε να κάνουμε για να το μειώσουμε.

Μείωση πλαστικών μιας χρήσης: Με την οριστική απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης να είναι προ των πυλών, αδράττουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τις επιπτώσεις της συσσώρευσης των πλαστικών μιας χρήσης στον πλανήτη, ενώ παράλληλα φροντίζουμε να παρουσιάσουμε εναλλακτικές λύσεις. Παγούρια πολλαπλών χρήσεων για το σχολείο, οικολογικές τσάντες για τα ψώνια, μεταλλικά πλενόμενα καλαμάκια, είναι μερικά μόνο από τα αγαθά που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον τρόπο που καταναλώνουμε και κατ’ επέκταση τον τρόπο που ζούμε.

Οικογενειακό μάζεμα απορριμμάτων από τη θάλασσα: Τι καλύτερο από μια βόλτα στη θάλασσα να συνδυαστεί με μια οικογενειακή, οικολογική δραστηριότητα; Φοράμε όλοι τα γάντια μας και παίρνουμε πρωτοβουλία να ψάξουμε την παραλία για πεταμένα απορρίματα. Μέσα από τέτοιες ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά μας διαμορφώνουν κριτική σκέψη, ειδικά όταν συνοδεύουμε την εκάστοτε δραστηριότητα με συζήτηση. Φροντίζουμε λοιπόν να τους μιλήσουμε για τις συνέπειες του πλαστικού στους ωκεανούς αλλά και για το πόσο κινδυνεύουν τα ζώα και τα ψάρια που είτε μπλέκονται καθώς κολυμπούν στα απορρίματα, είτε τα τρώνε αφού τα μπερδεύουν με τροφή. Η γενικότερη επαφή με τη φύση, ωφελεί τα παιδιά μας σε πολλά επίπεδα: Τους προκαλεί το ενδιαφέρον, τα ευαισθητοποιεί, και τους μαθαίνει τα σέβονται τα αγαθά που η ίδια μας χαρίζει.

Ταινίες και βιβλία: Η βιωματική εκπαίδευση για την ευαισθητοποίηση απέναντι στο περιβάλλον μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και μέσα από ταινίες και βιβλία. Μπορούμε να οργανώσουμε βραδιές ταινίας τα Σαββατοκύριακα και να παρακολουθήσουμε ταινίες όπως τον Wall-E, τον Lorax ή το Happy Feet. Εκτός από ταινίες, υπάρχουν επίσης και εξαιρετικά βιβλία για τα παιδιά… βιβλιοφάγους: “Μια θάλασσα πλαστικά”, “Η περιπέτεια της Πλαστικούρας”, “Το πλαστικό στη ζωή μας, στο περιβάλλον μας”, “Το χάος που δημιουργήσαμε”, “Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί”, “Γίνε Πράκτορας του πλανήτη”, “Γκαζόζα Α.Α.Α.”, “Το σταχτί πέπλο”, “Το πρασινομπούκαλο”, “Το πλανητόσπιτο”, και πολλά άλλα.

Πως μαθαίνουμε στα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον;

 

Πως θα είναι αποτελεσματική η περιβαλλοντική εκπαίδευση;

Είναι επίσης σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε και τις δικές τους ερωτήσεις για το περιβάλλον και τον κόσμο, καθώς αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να μεταδώσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τα μηνύματα που θέλουμε να τους περάσουμε. Αξίζει να σημειωθεί πως η περιβαλλοντική εκπαίδευση, δεν χρειάζεται να πάρει τη μορφή αυστηρής διδασκαλίας. Μία συζήτηση ή μια ιστορία κατά τη διάρκειας μιας βόλτας στη φύση, μπορεί να μεταδώσει πολύ πιο αποτελεσματικά τα μηνύματα μας, από τις συνεχείς νουθεσίες. Ας μην ξεχνάμε ακόμη, πως τα παιδιά βλέπουν τους ενήλικες σαν καθρέφτη, οπότε αν δεν ακολουθούμε οι ίδιοι τις πρακτικές που θέλουμε να τους μεταδώσουμε, δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προμηθευόμαστε λοιπόν βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ με οικολογικά θέματα και παίρνουμε μέρος σε εκδηλώσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα μαζί με τα παιδιά. Έτσι, και θα απολαύσουν τη διαδικασία, και θα υιοθετήσουν πιο πρόθυμα περιβαλλοντικές συμπεριφορές.

Η δύναμη των παιδιών για έναν πιο πράσινο κόσμο

Τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του πλανήτη. Η ενθάρρυνσή τους στην ανάπτυξη πράσινων συνηθειών θα σμιλεύσει την προσωπικότητά τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να σέβονται το περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, θα μετατραπούν σε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους ενήλικες οι οποίοι θα επιλέγουν προστατεύουν συνειδητά το περιβάλλον σε κάθε έκφανση της ζωής τους. Βοηθώντας λοιπόν τα παιδιά να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση με τα κατάλληλα εργαλεία, μπορούμε να πούμε με αισιοδοξία ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν καλύτερο, πιο ασφαλή και πιο… πράσινο κόσμο.

Διάβασε επίσης: Αλλαγή παρόχου: Πως θα βγείτε κερδισμένοι

 


Ενημερώσου για τις προσφορές μας ή επικοινώνησε άμεσα μαζί μας στο 801 11 88000 (από σταθερό) ή μέσω email στο info@eunice-power.gr

 

 

 

 

9 Μαρτίου Μαρτίου, 2021

Άρθρα

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι: Κάνε το σπίτι σου... πράσινο!

Αρχική   /  /Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι: Κάνε το σπίτι σου… πράσινο!

8 Φεβρουαρίου Φεβρουαρίου, 2021

Άρθρα

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι: Κάνε το σπίτι σου… πράσινο!

Ενεργειακά χρώματα, σωστή μόνωση και λάμπες LED, είναι μερικές μόνο από τις λύσεις που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις το σπίτι σου σε πηγή εξοικονόμησης ενέργειας.

Το μέλλον της ενέργειας φαντάζει δίχως αμφιβολία… πράσινο, ακόμη και στα νοικοκυριά. Οι εποχές που τα κτίρια χτίζονταν με μη φιλικά προς το περιβάλλον υλικά αποτελούν σταδιακά παρελθόν, καθώς οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από την εκπομπή ρύπων είναι τεράστιες. Εκτός όμως από την οικολογική λογική στην κατασκευή ενός σπιτιού, υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ο καθένας στο σπίτι μας, οι οποίες έχουν θετικό ενεργειακό πρόσημο, και θα μας βοηθήσουν εκτός από το να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να προστατέψουμε και τον πλανήτη μας.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος από σπίτια μη φιλικά προς το περιβάλλον;

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσα μη φιλικά προς το περιβάλλον σπίτια υπάρχουν; Πολλές φορές, η ενέργεια που χρησιμοποιείται σήμερα σε ένα μη οικολογικό σπίτι, έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον με την εκπομπή ρύπων. Τα κτίρια χρησιμοποιούν πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, η οποία είναι απαραίτητη για τη θέρμανση και το φωτισμό τους. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και κάποια χρόνια πριν, δεν υπήρχε πρόβλεψη για την κατασκευή σπιτιών με υλικά και τεχνολογίες που να μειώνουν τόσο την αποβολή βλαβερών αερίων προς το περιβάλλον, όσο και να εξασφαλίζουν την εξοικονόμηση ενέργειας των ενοίκων.

«Πράσινο» σπίτι: H λύση της εξοικονόμησης ενέργειας;

Η φιλοσοφία του «πράσινου» σπιτιού βασίζεται στη δημιουργία ενός σπιτιού, εξοπλισμένου κατά κύριο λόγο από “έξυπνα” προϊόντα και “πράσινες” λειτουργίες, που έρχεται να δώσει οριστικό τέλος στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Το πράσινο σπίτι είναι ένα σπίτι ενεργειακής απόδοσης, το οποίο καταναλώνει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια για να θερμανθεί και να δροσιστεί. Είναι επίσης ένα “υγιές” σπίτι το οποίο μας παρέχει καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ ταυτοχρόνως μας ωφελεί οικονομικά. Παρ’ όλο που η πράσινη φιλοσοφία μπορεί να εφαρμοστεί από τον αρχιτεκτονικό ακόμη σχεδιασμό ενός σπιτιού, μπορεί ο καθένας από εμάς να μετατρέψει το σπίτι του σε πράσινο.

Πως μπορώ να κάνω το σπίτι μου “πράσινο”;

Το πρώτο πράγμα που έχω να σκεφτώ, είναι ποιες ακριβώς αλλαγές μπορώ να πραγματοποιήσω που θα μου προσφέρουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Όλες αυτές οι βελτιστοποιήσεις, εφόσον δεν έχουν συμπεριληφθεί από το αρχικό στάδιο κατασκευής του σπιτιού μου, περιλαμβάνουν ενεργειακά χρώματα, ενεργειακή μόνωση, ρεύμα παραγόμενο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και αντικατάσταση των οικιακών συσκευών και λαμπτήρων. Πιο συγκεκριμένα:

1) Το βάφω με ενεργειακά χρώματα

Τα ενεργειακά χρώματα εξασφαλίζουν θερμομόνωση (μειώνουν τις επιφανειακές θερμοκρασίες και κατ’ επέκταση και τις εσωτερικές θερμοκρασίες του χώρου) και στεγανότητα, λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών τους. Διαφέρουν από τα κοινά χρώματα βαφής τοιχοποιίας λόγω της σύνθεσής τους, ενώ έχουν υψηλή ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια όπου και εφαρμόζονται.

2) Το μονώνω ενεργειακά

Παλιότερα, οι ανάγκες για μονώσεις κτιρίων αφορούσαν κυρίως στη μόνωση από υγρασία και θορύβους. Στην εποχή μας όμως και με την κλιματική απειλή σε πλήρη εξέλιξη, η ανάγκη για μόνωση αποκτά πλέον και ενεργειακό χαρακτήρα. Είναι γνωστό ότι από τα ανοίγματα ενός κτιρίου «δραπετεύει» το 30% περίπου της θερμότητάς του. Θερμομόνωση, θερμοπρόσοψη κτιρίου, μόνωση ταράτσας, κουφώματα αλουμινίου, αλλά και διπλά ενεργειακά τζάμια μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

3) Αλλάζω τους παλιούς λαμπήρες

Αντικαθιστώ όλους τους παλιούς λαμπτήρες του χώρου με λάμπες LED που έχουν χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Οι λάμπες LED έχουν μεγάλο εύρος χρήσης και διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από τις κοινές λάμπες. Η εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρουν είναι μέχρι και 80% περισσότερη συγκριτικά με τους κοινούς λαμπτήρες.

4) Επιλέγω ενεργειακές συσκευές

Αντικαθιστώ τις παλιές συσκευές (ψυγείο, πλυντήριο, τηλεόραση κλπ), με νέες ενεργειακού τύπου Α+++, όσο το δυνατόν χαμηλότερης κατανάλωσης. Διάβασε περισσότερα και ενημερώσου αναλυτικά για τις ενεργειακές σημάνσεις των προϊόντων εδώ.

5) Επιλέγω πράσινο ρεύμα

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έρχονται σαν απάντηση στην αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής και έχουν πολλαπλά οφέλη: Δεν προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος, είναι ανεξάντλητες, προστατεύουν τα τοπικά οικοσυστήματα και είναι απολύτως ασφαλείς! Για το λόγο αυτό, η επιλογή της 100% πράσινης, καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας είναι σημαντικός παράγοντας στην μετατροπή του ενός σπιτιού σε «πράσινο».

Ποιο είναι το κατάλληλο ρεύμα για ένα «πράσινο» σπίτι;

Το ρεύμα που θα επιλέξω πρέπει να είναι και αυτό… «πράσινο». «Πράσινo» χαρακτηρίζεται το ρεύμα που παράγεται από Ανανεώσιμες, μη ορυκτές πηγές, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Αξίζει να σημειωθεί πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η EUNICE TRADING με τον διακριτικό τίτλο Eunice Power κατατάσσεται για το 2019 στην κορυφή της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, διαθέτοντας στους πελάτες της σε απόλυτο ποσοστό 100% πράσινη καθαρή, ηλεκτρική ενέργεια, προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές (μείγμα 100% από ανανεώσιμες πηγές).

Κάθε σπίτι είναι μοναδικό και ιδιαίτερο. Για να γίνει λοιπόν «πράσινο», χρειάζεται την ιδιαίτερη φροντίδα μας. Άλλωστε, το πράσινο σπίτι δεν έχει να κάνει με πολύπλοκα συστήματα ψύξης ή θέρμανσης, αλλά με την πράσινη φιλοσοφία μας.

Ενημερώσου για τις προσφορές μας ή επικοινώνησε άμεσα μαζί μας στο 801 11 88000 (από σταθερό) ή μέσω email στο info@eunice-power.gr

 

 

 

 

8 Φεβρουαρίου Φεβρουαρίου, 2021

Άρθρα

Γιατί να επιλέξω πράσινη ενέργεια;

Αρχική   /  /Γιατί να επιλέξω πράσινη ενέργεια;

25 Νοεμβρίου Νοεμβρίου, 2020

Πράσινη Ενέργεια

Γιατί να επιλέξω πράσινη ενέργεια;

5 λόγοι για να επιλέξετε ενέργεια για το σπίτι ή την επιχείρησή σας από 100% Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια οι συνέπειες της απερίσκεπτης χρήσης των φυσικών πόρων του περιβάλλοντος είναι έντονα αντιληπτές μέσα από την κλιματική αλλαγή και τη συνεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Ως εκ τούτου, η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου είναι αναγκαιότητα και απαιτεί, εκτός από τους κρατικούς φορείς, και από τον καθένα μας ξεχωριστά και ατομικά να ευαισθητοποιηθούμε και να κάνουμε επιλογές προς όφελος του περιβάλλοντος.

Με γνώμονα λοιπόν την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, γίνονται ολοένα και περισσότερες προσπάθειες στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οι οποίες είναι μέθοδοι παραγωγής ενέργειας που προέρχονται από φυσικές διαδικασίες (όπως για παράδειγμα η ηλιακή, η αιολική κοκ). Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, και πως επωφελούνται οι ίδιοι επιλέγοντας 100% καθαρή, πράσινη, ηλεκτρική ενέργεια;

 

1) Δεν προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος

Για την εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δεν απαιτείται κάποια παρέμβαση στο περιβάλλον, όπως η εξόρυξη ή η καύση, αλλά αν’ αυτού, απλώς η εκμετάλλευση φυσικών πόρων που υπάρχουν ελεύθεροι στο περιβάλλον. Επιπλέον, δεν εκλύουν διοξείδιο του άνθρακα, τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα  ή υδρογονάνθρακες, όπως οι συμβατικές πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα σε μεγάλη κλίμακα.

 

2) Είναι ανεξάντλητες

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έρχονται ως λύση στο πρόβλημα της μελλοντικής μεν, αναπόφευκτης δε εξάντλησης των συμβατικών ενεργειακών πόρων.

 

3) Αποκτούν σταδιακά χαμηλότερες τιμές

Οι βελτιωμένες τεχνολογίες στην εφαρμογή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επιτρέπουν τη σταδιακή μείωση του κόστους εφαρμογής τους, κάνοντάς τες πιο αποδοτικές και πιο ελκυστικές οικονομικά. Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρήσεις και νοικοκυριά μπορούν να επιλέξουν πλέον εύκολα το πρόγραμμα ενέργειας που τους ταιριάζει, χωρίς να είναι πλέον η τιμή ανασταλτικός παράγοντας.

Ήδη κατά τα τελευταία έξι χρόνια, το κόστος της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας μειώθηκε κατά 60% και 80% αντίστοιχα, αναδεικνύοντας την πράσινη ενέργεια ως τη φθηνότερη επιλογή για καταναλωτές και επιχειρήσεις!

 

4) Προστατεύουν τα τοπικά οικοσυστήματα

Οι υποδομές παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, όπως τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά πάρκα, δημιουργούνται σε απομακρυσμένες και συνήθως άγονες εκτάσεις, δίχως να έχουν επίπτωση στα τοπικά οικοσυστήματα.

 

5) Είναι ασφαλείς

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της πράσινης ενέργειας είναι το ότι θεωρείται απόλυτα ασφαλής. Αυτό δεν ισχύει π.χ. για την πυρηνική ενέργεια, η οποία έχει προβληθεί ως βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι της χρήσης των ορυκτών καυσίμων. Η πυρηνική καταστροφή το 2011, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε, έγειρε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας.

Ο πλανήτης απαιτεί όλο και περισσότερη ενέργεια. Για το λόγο αυτό, η λύση στο μελλοντικό ενεργειακό πρόβλημα και στην κλιματική αλλαγή πρέπει να έρθει από νέες, καθαρές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας και ενεργειακούς σχεδιασμούς που να επιδοτούνται και να υποστηρίζονται από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς.

Στη Eunice Power είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε υπηρεσίες και προϊόντα ενέργειας που παράγονται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες. Αξίζει να σημειωθεί πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η EUNICE TRADING με τον διακριτικό τίτλο Eunice Power κατατάσσεται για το 2019 στην κορυφή της ελληνικής ενεργειακής αγοράς διαθέτοντας στους πελάτες της σε απόλυτο ποσοστό 100% πράσινη καθαρή ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές (μείγμα 100% από ανανεώσιμες πηγές).

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΙΓΜΑ & ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

     

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ EUNICE TRADING (Eunice Power) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

Ενημερωθείτε για τις προσφορές μας ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 801 11 88000 (από σταθερό) ή μέσω email στο info@eunice-power.gr

25 Νοεμβρίου Νοεμβρίου, 2020

Πράσινη Ενέργεια

Eunice Trading (Eunice Power): o ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πάροχος 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας με τη σφραγίδα του ΔΑΠEΕΠ.

Αρχική   /  /Eunice Trading (Eunice Power): o ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πάροχος 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας με τη σφραγίδα του ΔΑΠEΕΠ.

20 Οκτωβρίου Οκτωβρίου, 2020

Άρθρα

Eunice Trading (Eunice Power): o ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πάροχος 100% καθαρής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας με τη σφραγίδα του ΔΑΠEΕΠ.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η EUNICE TRADING με τον διακριτικό τίτλο EUNICE POWER κατατάσσεται για το 2019 στην κορυφή της ελληνικής ενεργειακής αγοράς διαθέτοντας στους πελάτες της σε απόλυτο ποσοστό 100% πράσινη καθαρή  ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές (μείγμα 100% από ανανεώσιμες πηγές).

Αυτό επιβεβαιώνεται από την ετήσια έκθεση που δημοσιοποίησε ο Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) για το ενεργειακό μείγμα των προμηθευτών δηλαδή, το ποσοστό των χρησιμοποιούμενων πηγών παραγωγής που συνθέτουν το ηλεκτρικό ρεύμα που παρέχουν οι προμηθευτές τους πελάτες τους.

Βάσει της σχετικής νομοθεσίας κάθε προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας οφείλει να παρέχει στους πελάτες του στοιχεία σχετικά με τη συνεισφορά της κάθε ενεργειακής πηγής στο συνολικό μείγμα καυσίμων του. Αρμόδιος για τον υπολογισμό του ενεργειακού μείγματος καυσίμων των προμηθευτών είναι ο ΔΑΠΕΕΠ, ο οποίος κάθε χρόνο δημοσιεύει τα σχετικά στοιχεία. Τα αποτελέσματα αφορούν σε όλες τις εταιρείες προμήθειας ρεύματος, καθώς επίσης και στο εθνικό ενεργειακό μείγμα ξεχωριστά.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του ΔΑΠΕΕΠ η κατάταξη των εναλλακτικών προμηθευτών έχει ως ακολούθως:  

 • Eunice Trading (EUNICE POWER) 100%
 • ΒΙΕΝΕΡ 62,73%
 • Protergia 28,51%
 • ΗΡΩΝ 26,74%
 • ΔΕΗ 26,68%
 • Elpedison 26,09%
 • NRG 24,73%
 • Watt&Volt 24,4%

Η ΕUNICE TRADING (EUNICE POWER) δεσμεύεται ότι και κατά τη χρήση του 2020 θα βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της κατάταξης επιτυγχάνοντας για ακόμα μια φορά 100% πράσινη καθαρή ενέργεια για όλους τους πελάτες της.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΙΓΜΑ & ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

                                                        ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ EUNICE TRADING (EUNICE POWER) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

 

20 Οκτωβρίου Οκτωβρίου, 2020

Άρθρα

Αλλαγή παρόχου: Πώς θα βγείτε κερδισμένοι

Αρχική   /  /Αλλαγή παρόχου: Πώς θα βγείτε κερδισμένοι

5 Αυγούστου Αυγούστου, 2020

Άρθρα

Αλλαγή παρόχου: Πώς θα βγείτε κερδισμένοι

Το να διαχειρίζεστε μια ολόκληρη επιχείρηση μπορεί να είναι από μόνο του αρκετά δύσκολο κι απαιτητικό, και ως ιδιοκτήτης, πιθανότατα δεν θέλετε να ανησυχείτε και για τη διαχείριση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας. Γνωρίζετε, όμως, ότι ενδέχεται να πληρώνετε πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεστε για το ηλεκτρικό ρεύμα της επιχείρησής σας;

Αλλάζοντας πάροχο ενέργειας μπορείτε να επιτύχετε σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος ενέργειας σε συνδυασμό με πλήθος άλλων πλεονεκτημάτων.Οι επιλογές στην αγορά είναι περισσότερες από ποτέ, όπως και οι προσφορές που τις συνοδεύουν.
Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η επιλογή σας είναι η πλέον συμφέρουσα και θα βγείτε όντως κερδισμένοι από την αλλαγή παρόχου;Από το ύψος των τιμολογίων και τις χρεώσεις που περιλαμβάνουν μέχρι την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται, υπάρχουν πολλά σημεία που μπορεί να κάνουν τη διαφορά, για τα οποία ένας καταναλωτής, ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση, θα πρέπει να είναι ενήμεροι, προκειμένου να λάβουν ορθές αποφάσεις:

Είδη χρέωσης

Είναι σημαντικό σε κάθε συμβόλαιο οι καταναλωτές να γνωρίζουν τις χρεώσεις στο Λογαριασμό Κατανάλωσης ρεύματος. Αυτές χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες:

Τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που είναι κοινές για όλους τους παρόχους ενέργειας, και ορίζονται από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, συνεισπράτονται με τον λογαριασμό και κατόπιν αποδίδονται στους δικαιούχους οργανισμούς.

Τις ανταγωνιστικές χρεώσεις, που αποτυπώνουν την κατανάλωση ενέργειας, τα πάγια κ.λπ., με βάση τα τιμολόγια του κάθε παρόχου. Εστιάζοντας στις ανταγωνιστικές χρεώσεις μπορείτε να συγκρίνετε τα τιμολόγια του κάθε προμηθευτή.

Συχνά, ένα συμβόλαιο μπορεί να περιλαμβάνει πάγια χρέωση η ακόμα και συνδρομή. Στη EUNICE POWER ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει συμβόλαια με ή χωρίς πάγια χρέωση.

Έκπτωση Εμπρόθεσμης Εξόφλησης

Επιλέγετε να εξοφλείτε εμπρόθεσμα τους Λογαριασμούς Κατανάλωσης, καθώς αυτό συνήθως συνοδεύεται από έκπτωση στις ανταγωνιστικές χρεώσεις. Η EUNICE POWER παρέχει σημαντικές εκπτώσεις επί των τιμολογίων της στους καταναλωτές που εξοφλούν τους λογαριασμούς τους εμπρόθεσμα.
Μάλιστα, κάνοντας χρήση της πάγιας τραπεζικής εντολής, ως τρόπου πληρωμής του λογαριασμού, εξασφαλίζεται αδιαλείπτως το προσφερόμενο μειωμένο Τιμολόγιο έγκαιρης εξόφλησης.

Σταθερή ή Κλιμακωτή Χρέωση

Ένα άλλο σημείο στο οποίο χρειάζεται να δώσετε προσοχή όταν πρόκειται να αλλάξετε πάροχο, είναι το αν η χρέωση για την κατανάλωση ρεύματος είναι σταθερή ή κλιμακωτή, δηλαδή αν μεταβάλλεται μετά την υπέρβαση ενός συγκεκριμένου ορίου.
Ενδεικτικά, ο βασικός πάροχος μεταβάλλει τη χρέωσή των χρεώσεών του αν η τετραμηνιαία κατανάλωση υπερβεί τις 2.000 ΚWh.

Η EUNICE POWER προσφέρει σταθερή χρέωση ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης, κάτι που οδηγεί σε μεγάλο όφελος του καταναλωτή όταν γίνονται μεγάλες καταναλώσεις.

Αποφυγή Εγγύησης

Η καταβολή εγγύησης αποτελεί μια συνήθη πρακτική όταν ξεκινά ένα νέο συμβόλαιο με πάροχο ενέργειας.
Με την αλλαγή προμηθευτή η εγγύηση που ήδη έχετε καταβάλλει, συμψηφίζεται με την αξία της κατανάλωσής σας στον τελευταίο εκκαθαριστικό και τελικό λογαριασμό που εκδίδεται από τον προηγούμενο πάροχό σας.

Στη συνέχεια, θα κληθείτε να καταβάλετε νέα εγγύηση στον επόμενο πάροχο. Στη EUNICE POWER η καταβολή εγγύησης μπορεί να αποφευχθεί, εφόσον επιλέξετε να εξοφλείτε τους μηνιαίους λογαριασμούς κατανάλωσης με πάγια τραπεζική εντολή.

5 Αυγούστου Αυγούστου, 2020

Άρθρα

EUNICE POWER: Ασφάλεια και εμπιστοσύνη από τους πρωτοπόρους στην πράσινη ενέργεια

Γεια σου! Ρώτησε μας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Eunice Power ή ό,τι άλλο θες!
Μπορώ να λαμβάνω εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε μήνα;! Στη We Energy, σου παρέχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνεις μηνιαίο εκκαθαριστικό λογαριασμό συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Που μπορώ να αναγγείλω τυχούσες βλάβες στην εγκατάστασή μου;! Μπορείς να αναγγείλεις τη βλάβη σου μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΔΕΔΔΗΕ: link ή τηλεφωνικά στο 11500.
Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;! Μπορείς να μας καλέσεις τηλεφωνικά στο 210 7294512, ή να μας στείλεις email στο customers@eunice-power.gr
Τι σημαίνει 100% καθαρή, πράσινη ενέργεια;! Στη We Energy παράγουμε ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές. Επιλέγοντας τη We Energy, επιλέγεις πιστοποιημένα καθαρή, πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για το σπίτι ή την επιχείρησή σου, υποστηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Πως μπορώ να αλλάξω πάροχο και να έρθω στη We;! Πολύ εύκολα, μέσα από το We-Contract! Ακολούθησε τα βήματα εδώ και ολοκλήρωσε ηλεκτρονικά την αίτησή σου.
Ποιές είναι οι τρέχουσες προσφορές σας;! Σε αυτό το link θα βρεις αναλυτικά όλες τις προσφορές στα προγράμματα που παρέχουμε.
Άλλη ερώτηση / Call me back Γράψε μας το αίτημά σου και ένας εκπρόσωπός μας θα καλέσει άμεσα.


  Ψάχνεις κάτι άλλο;